€urodivers

Diving is fun!!

Geschiedenis

In 1998 besloot een groep enthousiaste duikers een nieuwe duikvereniging op te richten. Het doel was om duikervaringen uit te wisselen en met plezier de duiksport veilig te beoefenen en te promoten.

 

Al heel snel groeide de club naar de huidige omvang van ongeveer 30 leden. Nieuwe leden brachten nieuwe ideeën mee en samen ontdekten we nieuwe duikplekken. Een ontwikkeling die nog steeds niet is gestopt.

De dinsdagavond werd al snel onze vaste duikavond. Zowel ‘s zomers als ‘s winters kwamen we bij elkaar om te duiken of te trainen in het zwembad.
Dit zwembad, het subtropische zwembad van “de Schatberg” (www.schatberg.nl) met zijn comfortabele temperatuur, veilige diepte, mooie grootte en de mogelijkheid van stroming, was voor ons ideaal voor al onze snorkel- en duiktrainingen. Als duikclub verzorgen we ook snorkelcursussen en introductieduiken. In de jaren dat de Eurodivers actief zijn, hebben al veel mensen uit alle leeftijdscategorieën met veel plezier hun eerste snorkel- of persluchtduik gemaakt.

 

Diverse leden van de duikclub werden in de loop der jaren opgeleid tot zwembadtrainer. Hierdoor is een zeer afwisselend trainingsprogramma ontstaan.

 

Om gemakkelijk onze persluchtflessen te vullen werd in de buurt een vulstation geplaatst. De leden van de club kunnen zonder kosten de persluchtflessen vullen.