€urodivers

Diving is fun!!

Opleiding

Het je de cursus “Basisvaardigheden snorkelen en duiken” gedaan en wil je het eerste duikbrevet gaan halen, dan volg je de PADI Open Water Diver opleiding.

Als beginnend duiker kost het soms even tijd om te wennen aan de wereld onderwater. Zeker in Nederland waar de watertemperatuur wat lager is en het zicht ook soms wat beperkter is. De cursus “Basisvaardigheden snorkelen en duiken” heeft je al vertrouwd gemaakt met water. Ook voor de PADI Open Water Diver opleiding nemen wij ruim de tijd. In je eigen tempo leer je onder begeleiding van ervaren en opgeleide instructeurs de vaardigheden die je nodig hebt voor het eerste brevet. Ook leer je met behulp van de standaard lesmaterialen van PADI de theorie en doe je uiteindelijk onder het toeziend oog van de PADI Instructor examen.

Kort samengevat leer je binnen de Padi Open Water Diver opleiding alle basisvaardigheden die je nodig hebt om veilig en comfortabel te duiken. Na het behalen van het PADI Open Water Diver brevet mag je met iedere andere gebrevetteerde duiker duiken tot een maximale diepte van 18 meter. Je brevet is internationaal erkend, je kunt er dus niet alleen in Nederland maar op de hele wereld mee duiken.

De lessen worden verzorgd op dinsdagavond in een kleine groep. Voor het trainen van de basisvaardigheden maken we gebruik van de beschermde en warme omgeving van het binnenzwembad van “De Schatberg”.
Zodra je de basisvaardigheden onder de knie hebt is het tijd om het buitenwater te verkennen. De oefeningen in het buitenwater vinden meestal in het weekend plaats.

Wat heb je nodig?
• redelijke zwemvaardigheid (bijvoorbeeld de cursus “Basisvaardigheden snorkelen en duiken”)
• normale gezondheid en conditie (medische verklaring)
• leeftijd vanaf 15 jaar

De cursusprijs is afhankelijk van de instructeur en varieert tussen de 300 tot 450 euro per persoon. Dit is inclusief al het cursusmateriaal, theorielessen en praktijklessen in zwembad en buitenwater.
Tegen een geringe vergoeding kun je gebruik maken van de duikmaterialen van de Eurodivers. We gaan er wel vanuit dat je de basisuitrusting zoals een duikbril, snorkel en zwembadvinnen zelf hebt.